Program: Luni - Vineri 7:30 - 15:30

Lucrări de modernizare a infrastucturii pietonale în cartierele Constanței

Facebook
WhatsApp

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. Echipele Confort Urban desfășoară lucrări de recondiționare a trotuarelor pe strada Ștefan cel Mare, pe tronsonul delimitat de strada Atelierelor și strada Avram Iancu. Trotuarele au fost decopertate total, s-au înlocuit bordurile cu unele noi și a fost stabilizat terenul pentru a se putea fi montate pavele pe strat suport de nisip. De asemenea, au fost construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori.

Lucrări de reabilitare a suprafeței pietonale au loc și pe strada Badea Cârțan. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră. Se montează pavele pe strat suport de nisip.

În cartierul Palazu Mare, continuă lucrările pe strada Sentinelei. Se scot dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani, se stabilizează terenul cu piatră, și se pune un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal.

Scările de acces spre plaja Modern, din zona străzii Vasile Alecsandri, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura și sunt returnate treptele cu beton.

Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu bulevardul Mamaia. Se reconfigurează acest tronson prin construirea definitivă a sensului giratoriu. Se refac trotuarele prin înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate spații verzi.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, locuitorii orașului sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări.

Sari la conținut