Program: Luni - Vineri 7:30 - 15:30

La cererea Primăriei Constanța, viteza de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian va fi de 70 de km/h

Facebook
WhatsApp

Primăria Constanța a găsit înțelegere la Inspectoratului Județean de Poliție Constanța în legătură cu modificarea limitei de viteză a autovehiculelor pe tronsonul de drum delimitat de strada Crețoiu și bulevardul I.C. Brătianu, nr. 284 A(sens giratoriu) de la 50 la 70 de km/h. Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a avizat favorabil schimbarea vitezei de deplasare în data de 20 februarie 2024.
Precizăm că Primăria Constanța a solicitat încă de la preluarea în administrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier.
Chiar dacă acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.
Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi.

Sari la conținut