Program: Luni - Vineri 7:30 - 15:30

Peste 83.000 mp de carosabil și peste 44.000 mp de trotuare vor fi reabilitați anul acesta în municipiul Constanța

Facebook
WhatsApp

Peste 83.000 mp de carosabil și peste 44.000 mp de trotuare vor fi reabilitați anul acesta în municipiul Constanța
Noi proiecte de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor vor fi implementate în cartierele orașului. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie.
Continuăm proiectele de infrastructură, respectiv reabilitarea parcului Tăbăcărie, modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Soveja, amenajarea parcării de pe aleea Capidava, construirea parcării etajate de pe aleea Argeș.
27 de artere rutiere din zona centrală și cartierele Inel II, Coiciu, Km 5, Palas, Viile Noi,Tomis Plus, Universitate vor fi reabilitate. Structura rutieră va fi modernizată pe o suprafață de 83.334 mp iar trotuarele pe o suprafață de 44.931 mp. Echipele Confort Urban vor interveni pe străzile: Mihai Viteazu( tronson cuprins între strada Artileriei și bulevardul Mamaia), Jupiter( între strada Ștefan cel Mare și strada Sarmisegetuza), Griviței(porțiunea dintre strada Răscoala din 1907 și strada General Manu), Ilarie Voronca( între strada Constantin Brătescu și strada Ștefan cel Mare), Mercur(între strada Ștefan cel mare și strada Sarmisegetuza), Gheorghe Lazăr(între strada Ștefan cel Mare și strada Sarmisegetuza), Oituz, Mărăști, Războieni(între bulevardul Mamaia și strada Maramureș), bulevardul Ferdinand(tronson cuprins între bulevardele Ferdinand și 1 Decembrie 1918), Theodor Burada(între bulevardul 1 Mai și bulevardul Ferdinand), Făgetului(între bulevardul Mamaia și strada Primăverii),Baba Novac(între strada Operei și strada Soveja), Solidarității, Crinului, Democrației, Sergent Nicolae Grindeanu(între strada Comarnic și strada Meșterul Manole), strada Ion Olteanu(între strada Comarnic și strada Meșterul Manole), Moților, Palas, Ion Ghiculescu, Bucegi, Mircești, Munții Tatra, Rubinului, Napoli și Lyon.
În ceea ce privește investițiile în infrastructură, în cartierele Compozitorilor, Veterani și Universitate, carosabilul va fi construit de la zero pe următoarele străzi: aleea Muzicii, aleea nr. 3, aleea nr. 6, strada Nicolae Kirculescu, strada Haricleea Darclée(extindere), strada Ion Jalea și strada Cuarțului.
Programul de investitii si reparatii al tramei stradale a fost elaborat în funcție de de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. S-a ținut cont de următoarele aspecte: gradul de uzură a străzilor, sesizările primite de la cetăteni și nevoia de resistematizare a zonelor pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței rutiere și pietonale.
Pentru a evita suprapunerea lucrărilor, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu proiectele derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța.
Programul de lucrări poate fi consultat pe site-ul Confort Urban, accesând următorul link: https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PROGRAM%20ANUAL/Program%20lucrari%202024.pdf

Sari la conținut