Program: Luni - Vineri 7:30 - 15:30

Parcul Tăbăcărie devine un punct de atracție pentru locuitorii orașului

Facebook
WhatsApp
Lucrările de reabilitare a Parcului Tăbăcărie sunt în plină desfășurare. Se lucrează la amenajarea spațiilor verzi. Decorul peisagistic este completat cu noi exemplare de arbori și arbuști, iar terenul este pregătit pentru semănarea gazonului.
Arbori din speciile arțar, arțar japonez, platan, mesteacăn argintiu, salcâm roșu, castan, păr decorativ și pin negru au fost plantați în Parcul Tăbăcărie. De asemenea, spațiile verzi au fost îmbogățite cu trandafiri și arbuști ornamentali din speciile euonymus emerald, euonymus aureus, juniperus, photinia, ionicera, ilex, lagerstroemia și cotoneaster.
În ceea ce privește infrastructura, se reamenajează aleile pietonale în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor. Se montează borduri, iar aleile sunt finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică. Imediat după finalizarea acestui traseu, se va reabilita partea dinspre lac, apoi lucrările se vor continua pe un alt sector din parc.
Pe aleea principală din parc a fost amenajată o pistă pentru biciclete. În cadrul proiectului, au fost realizate circuite rutiere educaționale pentru copii și a fost construită o pistă de alergare pentru iubitorii de atletism și jogging. De asemenea, au fost instalate elemente de mobilier urban.
În continuare vor fi efectuate o serie de lucrări care includ reabilitarea amfiteatrului, dar și consolidarea malurilor lacului.
Vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici: o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.
Sari la conținut