Program: Luni - Vineri 7:30 - 15:30

Parcul din zona Doraly a fost transformat într-un spațiu de recreere modern

Facebook
WhatsApp

Zona situată în cartierul Km 4-5 la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu șoseaua Mangaliei, a fost reconfigurată total. Locuitorii orașului se pot bucura de un spațiu special amenajat pentru relaxare, cu mobilier urban nou.

Infrastructura pietonală a fost modernizată pentru a spori confortul vizitatorilor. Aleile de acces au fost reamenajate, au fost amplasate borduri și pavele noi și au fost construite noi scări de acces în parc, prevăzute cu balustrade de protecție. Pentru cei ce vin cu autoturismele în zona de relaxare, a fost amenajată o parcare pe terenul viran. Un nou sistem de iluminat public a fost amenajat de la zero, montându-se 39 de stâlpi pentru iluminat stradal, prevăzuți cu corpuri de iluminat cu led ce oferă o lumină puternică pe timpul nopții și un consum scăzut de energie electrică.

A fost montat mobilier urban modern, aparate de sport de ultimă generație pentru iubitorii de mișcare în aer liber, iar vechile grătare au fost înlocuite cu unele noi.

Spațiul verde a fost reamenajat, a fost așternut pământ vegetal și a fost montat sistemul de irigații. Decorul peisagistic a fost îmbogățit cu arbori și arbuști ornamentali precum și cu un covor de gazon nou.

Lucrări de reamenajare a spațiilor publice vor avea loc în toate zonele rezidențiale. În acest moment sunt în reabilitare, parcul de la Gară, parcul Ștefăniță Vodă și parcul Tăbăcărie. De asemenea, în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare în parcul de la Casa de Cultură, în parcul Oleg Danovski și parcul din cartierul Poarta 6.

Sari la conținut